top of page
We Love You A Latte 14.PNG

Van

framboos

tot verzorgingsproduct

IMG_7724.JPG

Frambozen worden vaak ontpit om ze in allerlei producten te verwerken (vruchtensap, coulis, grenadine, sauzen…).
De pitjes, op dat moment een afvalproduct voor de fruitsapproducent, krijgen bij Body&Bess een tweede leven en worden verwerkt tot hoogwaardige olie.

Body&Bess stelde een productieproces op punt waarbij de pitten, meteen na het ontpitten van de frambozen, op lage temperatuur worden bewaard.

De pitten worden in 4 intensieve stappen bewerkt tot de unieke, sterk geconcentreerde huidverzorgingsproducten van Body&Bess.

1)

2)

3)

4)

Koelen en drogen van de pitten

Na het gekoelde transport en de bewaring op lage temperatuur, worden de pitten gedroogd. Het verkrijgen van het juiste vochtgehalte is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de olie.
 

Scheiden van olie en pit

Na het drogen wordt de olie gescheiden van de pitten. Dit gebeurt onder heel specifieke omstandigheden, via een 100% natuurlijk proces zonder kunstmatige oplosmiddelen.
 

Huidverzorging op basis van geconcentreerde olie
De frambozenpitolie wordt verder in hoge concentratie gebruikt in onze verschillende verzorgingsproducten, waardoor we een uiterst effectief werkende verzorgingslijn kunnen aanbieden.

 

Vermalen van de olievrije pitten.
Ook de olievrije pitten gaan niet verloren. Ze worden tot verschillende korrelgroottes gemalen en gebruikt in onze scrubs.

Video van dit proces zie je onderaan

IMG_8606.PNG

Kortom: een gamma huidverzorgingsproducten, ontstaan vanuit een afvalproduct, volledig zero waste vervaardigd.

bottom of page